Omgevingen A1: Stap 3

Doel: Ga naar het Carnegie Museum of Art en documenteer de omgeving rond een specifiek kunstwerk.

De lobby

Nadat ik de lobby was binnengegaan en mijn kaartje had ontvangen, waren er twee manieren om het museum binnen te gaan.

  1. Ga de trappen of liften op naar de kunstgalerijen.
Borden die naar de kunstgalerijen leiden.
  1. Blijf door de grote hal naar het natuurhistorisch museum gaan.
Kijkend naar het Natural History museum.

Navigatie In de lobby was er een verscheidenheid aan bewegwijzering om bezoekers door het museum te leiden. Een groot verticaal bord wees naar de kunstgalerijen boven en een kleinere horizontale banner maakte reclame voor de lopende kunsttentoonstelling van 2020. Naast wayfinding in de omgeving waren er kaarten beschikbaar voor bezoekers om te gebruiken aan de ticketingtafel.

Omdat mijn hoofddoel was om de kunst te onderzoeken, volgde ik de borden en nam de trap naar de tweede verdieping.

De trap

De hoofdtrap naar de tweede verdieping is lang en licht hellend, met ondiepe, gemakkelijke treden. Door de trap te verlengen, wordt de handeling om naar de tweede verdieping te gaan zijn eigen liminale drempel. Als je omhoog gaat, bevat de linkerkant van de trap een grote muurschildering van gekleurde blokken.

De prachtige trap.

Kijkend naar rechts bieden bezoekers een panoramisch uitzicht in vogelvlucht op de binnenplaats door de grote ruiten. Het was een effectieve manier om de kenmerken van de binnenplaats te adverteren voor bezoekers die later misschien naar buiten willen.

Het panoramische uitzicht op de binnenplaats.

Er waren echter een paar problemen met de trap die het gebruik ervan ongemakkelijk maakten. Hoewel de helling gemakkelijk en geleidelijk was, waren de treden moeilijk en moeilijk te navigeren. Allissa en ik hadden allebei moeite met de grootte van de trede, die over het algemeen te groot was. (Allissa is 5 '2 "en ik ben 5' 9").

Extra grote treden.

De treden waren te lang om gewoon van de ene trap van de andere te klimmen, maar waren te kort om een ​​volledige extra pas te lopen. Dit maakte het beklimmen van de trap een hele klus.

De Inter-Gallery Space

Toen ik de tweede verdieping bereikte, kon ik ofwel rechtsaf de Heinz Galleries in, die worden gebruikt voor reizende tentoonstellingen, of ik zou linksaf kunnen gaan naar de Scaife Galleries, waar de meer permanente collectie van het museum is gevestigd. Deze ruimte tussen de galerijen, die ik de intergalerie-ruimte zal noemen, was een liminale ruimte voor bezoekers om beide galerijen te bezoeken.

De intergalerie-ruimte met navigatieborden.

De Heinz Galleries aan de rechterkant van de intergalerie-ruimte hadden meer dan voldoende bewegwijzering die de tentoonstelling van 2020 tentoonstelde binnen:

Aan de rechterkant, veel bewegwijzering die de huidige tentoonstelling van 2020 liet zien.

Aan de andere kant was het gebied rond de deuren naar de Scaife-galerijen grotendeels kaal en schemeriger verlicht:

De donkere, eenzame toegang tot de Scaife-galerijen links van de intergalerie-ruimte.Bewegwijzering die liet zien wat er in de Scaife-galerijen stond.

Hoewel het misschien vanzelfsprekend is dat een tijdelijke tentoonstelling meer aandacht krijgt dan de permanente collectie van het museum, vond ik toch dat de twee ruimtes onevenredig werden tentoongesteld. De meeste kunstmusea die ik heb bezocht, benadrukken hun permanente collecties als de basis van hun museum en tonen de tijdelijke tentoonstellingen als een interessante uitbreiding van het museum.

Betreden van de Scaife-galerijen

Om de galerijen binnen te gaan, moest ik een drempel van dubbele glazen deuren oversteken, die de inhoud van de galerij onthulde vanuit de tijdelijke liminale ruimte. Toen ik de galerijen binnenging, veranderden meerdere aspecten van de omgeving die de drempel naar de galerij betekenden.

De ruimte tussen galerijen—

  • was donker, met beperkte verlichting
  • werd gebouwd met donkere stenen muren en vloeren
  • had meestal kale muren
  • liet omgevingsgeluid uit de lobby doorlekken

Ter vergelijking: de Scaife Galleries—

  • werden verlicht met zachte, heldere verlichting
  • had lichte, gebroken witte muren
  • waren meestal stil met af en toe een zacht gefluister of een laag gebrom
  • had een veel meer niet-lineaire stroming, met meerdere opties om door de ruimte te navigeren
  • waren voorzien van een combinatie van lichtsteen en hardhout.
Enkele afbeeldingen die de heldere en luchtige Scaife Galleries laten zien.

Toen ik eenmaal de Scaife Galleries binnenkwam, ging ik rechtstreeks naar galerij één, die op de kaart was gemarkeerd.

Ga naar Gallery One.

Een sticker op de muur benadrukt de naam van de collectie in de galerij: Karl en Jennifer Salatka Collect: Shaping a Modern Legacy. De sticker zat niet in het standaardlettertype dat op de rest van de bewegwijzering van het museum werd gebruikt. In plaats daarvan werd het echt gebruikt als een logo dat werd gebruikt om de ruimte binnen galerij één te markeren.

Een logomarkering op de muur.

Wanneer u de drempel binnengaat, zijn er meerdere signalen die Gallery One kenmerken van de rest van de Scaife Galleries:

  • steen tot houten vloeren
  • iets minder heldere verlichting
  • een meer besloten, rechthoekige ruimte
De houten vloer aan de rechterkant is van Gallery One.

Toen ik Gallery One binnenstapte, was het meest opvallende brandpunt het grote, kleurrijke stuk aan het einde van de galerij. Misschien dient het als een manier om bezoekers onbewust naar de andere kant van de galerij te leiden.

Omdat deze galerij meer afgesplitst is dan de rest van de Scaife Galleries, is hij stiller, ontvangt hij minder echo's en heeft hij minder verkeer.

Vanuit dit perspectief zou een mogelijk milieuprobleem zijn dat de deelmuur aan het einde van de galerij de opening belemmert waardoor bezoekers aan de andere kant kunnen uitstappen. Door de uitgang te verbergen, kan het bezoekers ontmoedigen om de galerij binnen te gaan, omdat ze denken dat ze terug moeten lopen om de uitgang te verlaten. Het maakt de ruimte meer afgesloten, omdat je niet kunt zien wat er buiten de drempel zou kunnen zijn. De rest van de Scaife Galleries vertrouwt erop dat bezoekers een kijkje kunnen nemen in de kunstwerken die buiten hun directe nabijheid liggen, wat hen aanmoedigt om verder te gaan en te verkennen.

Het kunstwerk dat ik heb gekozen, is aan de rechterkant van de galerij gemonteerd. Omdat het voornamelijk zwart en kleiner is dan de grotere stukken, past het vrij gemakkelijk in de achtergrond.

Brood (1969) aan de linkerkant.

Meer specifiek richtte ik me op het linkerpaneel, getiteld Bread, van Jasper Johns. Het is gemaakt met lood, olieverf en papier.

Eén ding heeft de kijkervaring van het stuk echt belemmerd. Het was ingesloten in reflecterend glas, waardoor het kijken naar het stuk meer afleidend was.

Bij het zien zijn de meeste mensen geïntrigeerd door de samenstelling. Het ziet er zo realistisch uit; is het eigenlijk een boterham? Zowel Allissa als ik merkten dat we dichterbij kwamen om het stuk in meer detail te bekijken.

Aanzichten en plattegronden van Gallery One:

The Secret Exhibit

Op de derde verdieping van het Natural History Museum is er een smalle, schemerige en sfeervolle hal vol met vogelsoorten te zien. De drempel naar de hal wordt duidelijk gemaakt, met een deuropening, een verandering in verlichting en materialen en lusgeluiden.

De ingang van de vogelhal.

Aan de andere kant van de hal is een stel kleine deuren.

Twee kleine deuren. (6 voet mens voor schaal).

Wanneer de deur wordt geopend, wordt de kijker begroet met geluiden en een holografische projectie van een roterende vogelsoort. Dit zit allemaal in een kleine kamer binnen de deur.

Drempels

Wat betekent het om in deze omgeving te zijn?

Je zou de deur gewoon kunnen openen en op een kleine afstand kunnen bekijken. Men kan de tentoonstelling echter ook bekijken door hun bovenlichaam in de kleine ruimte te steken om een ​​meer meeslepende visuele en auditieve ervaring te ontvangen.

Omdat de ruimte zo klein is en omdat deze vanuit de gang kan worden ervaren, zou ik zeggen dat de deur de belangrijkste drempel zou zijn. Als het open is, kan iedereen in de directe omgeving het hologram zien en de geluiden horen. Als het gesloten is, kan niemand dat.

Kritiek?

Hoewel deze bijzondere tentoonstelling kan worden geanalyseerd vanuit een meer traditionele omgeving ("de deur is te klein, er is niet genoeg bewegwijzering, de omringende ruimte communiceert het interieur niet ..."), denk ik dat het behoorlijk effectief is, want na al het punt van de tentoonstelling is bedoeld om meer een mysterieus / geluksperspectief te zijn. Vanwege de unieke eigenschappen van de tentoonstelling, denk ik niet dat het nuttig is om deze tentoonstelling te vergelijken met meer traditionele normen. Ik denk dat de mensen die deze tentoonstelling hebben ontworpen al veel werk hebben verzet om de precieze ervaring te ontwikkelen die ze wilden leveren.